kulit kusam kini tiada lagi , TERIMA KASIH VITAMIN E SHAKLEE

testibest-vit e

“This one gambar before makan VIT E.. Muka beminyak.. Bejeragat.. Bekas jerawat jgn ckp lah… Huhu… So lucky to have SHAKLEE.. Serious sgt berkesan 🙂 .. I am happy with my new look””After 1 month and 2 weeks menggunakan VIT E.. Ini lah hasilnya… Kulit rasa lebih flawless.. Sekarang ni dh stat guna vit e & vit c.. Alhamdulillah.. Hasil yg lebih positive.. Bekas jerawat dah makin hilang.. Thank you my dearie sis Nur Najmah Salleh for introducing me such an awesome product.. Dia yg perasan muka saya kusam dan tak berseri dan suggest ambil vit e… Tq tq 🙂 … Love Shaklee and my sis ”

Pada mulanya beliau hanya mengambil Vitamin E Shaklee sahaja tetapi kemudiannya menambah Vitamin C untuk melengkapkan lagi. Best kan dapat wajah yang diimpikan. Jom kita baca apa kelebihan Vitamin E ini.

Continue reading

Penyelesaian kepada masalah kulit anda – Skin Care Booster Set

cantik 1
B-complex –Ianya membantu untuk mengekalkan tona kulit yang sihat. Umum mengetahui yang B-complex sangat berguna untuk mengawal stress dan membuatkan kita jadi gembira serta tenang.
Vitamin C – merangsang pembentukan kolagen, mencerahkan kulit , melambatkan penuaan dan menghalang pigmentasi yang menjadi penyebab utama masalah jeragat.
*** Disebabkan Vitamin C kehabisan stok, alternatif lain kepada Vitamin C sustained release adalah seperti berikut :

  •  Jika anda pentingkan kecantikan kulit, anda boleh ambil tambahan Collagen Powder (sbb Collagen Powder mengandungi Vitamin C)
  • Jika anda perlukan imuniti, anda boleh gantikan Vitamin C dengan Nutriferon dan Garlic
  • Jika untuk tujuan antioksida, boleh dapatkan alternatif Carotomax
  • dan yg lebih penting.. ambil lah Vitalea  2bj sehari.. sebab sebiji Vitalea sendiri mengandungi 60mg Vit C..so kalau 2bj, ia memberi anda 120mg Vitamin C (memadai utk memenuhi keperluan harian….cumanya Vitamin C ni mudah musnah..ia larut air.. jadi anda tambahkan dengan pengambila Chewable Vita C Plus 100mg is good enough)

source : mamafaiz.com

Vitamin E –melambatkan penuaan, mengurangkan kedut dan garis halus, mengurangkan parut, jeragat, bintik hitam dan menghalang radiasi UV pada kulit wajah.
Selain 3 vitamin di atas, pengambilan set ini bersama-sama dengan GLA complex dan Energizing Soy Protein (ESP) sangat disarankan.
ESP – Sel kita diperbuat daripada protein dan ESP membantu untuk menghasilkan sel yang sihat, menggantikan sel kulit yang sudah mati serta membaiki struktur kulit semula.
Nota : ESP membantu penyerapan vitamin lain dengan LEBIH CEPAT berbanding tanpa pengambilannya.
GLA complex – lebih baik dari EPO .Gamma-Linolenic Acid adalah asid lemak omega-6 di mana badan akan menukar kepada prostaglandins untuk mengurangkan inflamasi (keradangan) [ Source : emedicinehealth ] Berdasarkan testimony pengguna, kulit mereka menjadi lebih lembab dan masalah jeragat juga berkurangan.
InsyaALLAH dengan pengambilan supplemen yang betul, pengambilan air yang cukup dan pengambilan makanan yang sihat dapat membantu masalah kulit anda.

8 Tanda kekurangan Vitamin C

Tanda kekurangan vitamin C

Vitamin C adalah vitamin yang sangat rapuh. Ia mudah rosak pada suhu yang terlalu tinggi. Maka apabila cuaca panas, Vitamin C yang sedia ada dalam badan akan turut musnah. Tanda-tanda kekurang vitamin C yang paling ketara ialah :

  1. Mudah letih
  2. Perubahan emosi – mudah marah dan tidak bersemangat
  3. Penurunan berat badan
  4. Sakit sendi dan otot
  5. Mudah mendapat lebam
  6. Skurvi – gigi mudah berdarah,mulut berbau, mudah mendapat ulcer
  7. Kulit kering dan rambut kusam –
  8. Mudah mendapat infeksi – mudah demam/selsema/luka lambat sembuh

Masalah Kekurangan vitamin C boleh diubati dengan mengambil supplement tambahan yang membekalkan vitamin C. Vitamin C pilhan saya ialah vitamin C Shaklee.

Image

Apakah yangkmembezakan Vitamin C jenama Shaklee dengan jenama lain?

Shaklee Sustained Release Vita-C™ 500mg berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara. Sustained Release Vita-C mengandungi:

  • Kandungan Vitamin C yang tinggi.
  • Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam.
  • Formulasi yang membantu mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah